Новини

Microsoft изключи милиони потребители от Skype

Microsoft прекрати поддръжката на Skype за някои операционни системи, които сумарно имат няколко милиона потребители. Ако искат да ползват приложението за разговори през интернет и в бъдеще, те ще трябва са сменят платформите си с по-съвременни.

От 1 юли без Skype остават потребителите на Windows 8 и 8.1, на Android версии по-малки от 4.0.2, на Blackberry OS 7.1, iOS 7, Mac OS X 10.8 и по-рани версии на тези операционни системи. Засегнати са и ползващите Windows RT и Symbian OS, съобщи MSPoweruser.

Microsoft препоръчва на потребителите на Windows Phone да инсталират по-новата система Windows 10 Mobile, ако се поддържа от устройствата им. Делът на Windows 10 Mobile на пазара за Windows смартфони все още е под 14%, като всички останали устройства работят на Windows Phone.

Изключването на Skype от Windows Phone вероятно е свързано с разработката на кросплатформения месинджър Skype for Life. По-рано се появиха информации, че този продукт се създава в централата на Microsoft и е приоритетна задача за компанията.

Източник: technews.bg