Новини

Microsoft пуска своя децентрализирана услуга директно върху блокчейна на Bitcoin

Microsoft обяви пускането на проекта Ion, който е децентрализирана услуга, която използва блокчейна на Bitcoin, съобщава CoinDesk. Услугата ще управлява децентрализирани идентификатори за потвърждение на дадена информация.

Microsoft коментира, че работи по услугата от около година. Софтуерът позволява подписване и валидиране на ключове, като разчита на публични блокчейн мрежи. Това е част от плановете на компанията, която е и сред основателите на Decentralized Identity Foundation.

Източник на CoinDesk коментира, че по-късно тази година Ion ще се прехвърли от тестовата част на Bitcoin в основната. Това ще позволи на всеки да се включи към мрежата и да допринася за нея, защото всичко по нея е с отворен код.

Услугата ще е насочена към корпоративни клиенти, като според Кристофър Ален, съосновател на W3C, тя може да се отрази на цялата индустрия. “Много корпоративни инфраструктури използват продукти на Microsoft. Ако те интегрират тази услуга в продуктите си, ще имат достъп до DID (Decentralized Identity) решенията”, казва Ален.

Източник: http://pixelmedia.bg